Alnus spaethii

Gènere: Alnus
Espècie: x spaethii
Família: Betulàcies
Nom popular: Vern.
Distribució natural: És un híbrid entre Alnus japonica i Alnus subcordata.
Humitat: Mitjana o Alta
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids o bàsics. Tolers molt bé els sòls molt pobres gràcies a la seva capacitat de fixació de nitrògen. Pot viure en terrenys embassats i amb drenatge defectuós. Una vegada establert tolera la sequera del sòl. Viu en argiles, llims o substrats sorrencs o francs.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Color B: Bru
Floració: Hivern
Porte: Arbre caducifoli mitjà de fins a 20 m d’alçada i fins a 12 m de diàmetre de capçada, d’hàbit piramidal.
Fulles: Caduques, llargues i brillants.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: És un híbrid entre Alnus japonica i Alnus subcordata. Arbre caducifoli mitjà de creixement ràpid de fins a 20 m d’alçada, d’hàbit piramidal. Fulles verd fosc alternes, el·líptiques amb marges serrulats i de fins a 15 cm de llarg. Les fulles joves tenen un to porpra. A la tardor, abans de la caiguda, les fulles es tornen porpra-vermelloses. L’escorça és gris brunenc i lleugerament fisurada. Floreix a l’hivern, entre gener i febrer. Les flors són monoiques, de color groc. Els aments masculins són de color groc a brunenc, pènduls, molt visibles i ornamentals degut a la seva llargària de fins 15 cm. Els aments femenins són erectes, de fins a 2,5 cm de llarg. Les seves arrels formen una associació que li perment fixar el nitrògen atmosfèric del subsol i tenen un hàbit superficial.
Usos freqüents: Aquest híbrid entre Alnus japonica i Alnus subcordata és especialment resistent a condicions adverses en el seu lloc d’implantació. Molt apte per a condicions urbanes, ja que tolera molt bé la contaminació de l’aire. Viu bé en sòls molt pobres i fins i tot amb drenatge defectuós. Interessant en avingudes i carrrers amples (evitar els carrers estrets degut a l’amplada de la seva capçada). També és interessant en jardins i parcs per l’ombra que proporciona. Molt ornamental fins i tot a l’hivern. Tolera les condicions costaneres i el vent de mar.
Jardinería: Arbre amb requeriments mínims. Admet la poda severa. No requereix sòls amb drenatge adequat, i fins i tot tolera els embassaments. No requereix esmenes ni aportacions d’adobs al substrat.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries.  Adaptades a zones litorals.  Zones humides i aquàtiques. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto