Amelanchier ovalis

Gènere: Amelanchier
Espècie: ovalis
Família: Rosàcies
Nom popular: Corner, corniguer, arbre de roca, bec de gall, bellumera, borrinyoles, mallerenga, pomerola.
Distribució natural: Originària de les zones de boscos caducifolis poc densos i zones rocoses de la conca occidental de la Mediterrània i els Alps. Present als Pirineus, territori olositànic, auso-segàrric i catalanídic. Present també al País Valencià i a Mallorca. De 0 a 2100 m.s.m.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat, tot i que manifesta una tendència pels sòls calcaris. Pot viure en sòls relativament pobres. Viu bé en substrats lleugerament humits i ben drenats. S’adapta bé en margues, sòls argilosos o sorrencs.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Arbust caducifoli que assoleix 1-4 m d’alçada. De branques flexibles i resistents, erectes, més tortuoses si creixen en rocalles seques.
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Arbust caducifoli que assoleix 1-4 m d’alçada. De branques flexibles i resistents, erectes, més tortuoses si creixen en rocalles seques. D’escorça bru vermellosa, les tiges joves tomentoses al principi i glabres després. Les fulles són ovalades i amb marge serrat de 4,6 x 3 cm, amb pecíol de fins a 1,6 cm i estípules, tomentoses a la part inferior quan són joves. Floreix entre abril i maig, en panícules amb 2-10 flors blanques. Corol·la de 5 pètals blancs de 1,9 x 6 cm, més o menys oblongs. Els fruits són drupes globoses, pruinoses, comestibles, de color blau a negrós.
Usos freqüents: Molt apte per a rocalles i sòls molt pedregosos, tant al sol com a mitja ombra. Molt útil en zones d’hiverns freds. Interessant per a bardisses, tanques i mitjanes.
Jardinería: Es pot podar a principis d’hiver o després de la floració. És una planta molt resistent a plagues i malalties tot i que pot ser atacada per pugó si l’estiu és molt calorós. És suficient adobar-la amb matèria orgànica. Prefereix rebre aports moderats de reg durant tot l’any.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Medianas y setos.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto