Anisodontea malvastroides

Gènere: Anisodontea
Espècie: malvastroides
Família: Malvàcies
Distribució natural: Originària de l’Àfrica del Sud.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Viu bé en sòls pobres. Tolera terrenys argilosos, llimosos o més sorrencs si disposa de bon drenatge. No tolera els embassaments d’aigua.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa/Malva
Floració: Primavera Estiu Tardor
Porte: Arbust de base lignificada, força ramificat i de fullam espès, que assoleix fins 1 m d’alçada i 0,8-1 m d’amplada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Arbust elegant i vigorós de base lignificada, força ramificat i de fullam espès, que assoleix fins 1 m d’alçada i 0,8-1 m d’amplada. De fulles persistents, d’un verd argentat a verd fosc molt ornamental, sedoses, trilobades. Floreix abundosament des de la primavera a la tardor, amb flors grosses arrodonides de 5 pètals malva rosat amb nerviacions més fosques.
Usos freqüents: Molt apte per a la majoria de condicions seques dels jardins a ple sol, i per a terrenys pobres i desestructurats. Molt interessant per la seva floració abundant i vistosa durant la major part de l’any. Admet el cultiu en contenidors en els jardins. Molt apte per a crear masses denses en parterres i bordures.
Jardinería: Tolera relativament els freds de la tardor i l’hivern i no requereix una especial protecció si les condicions no són gaire estremes. Per tal d’afavorir la floració perllongada es pot afegir un adob ric en nitrògen i potassi a principi de primavera. Agraeix els regs periòdics, però és convenient deixar assecar els substrat completament entre regs. És sensible als fongs en condicions d’excessiva humitat.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto