Agave utahensis subsp. utahensis

Gènere: Agave
Espècie: utahensis subsp. utahensis
Família: Agavàcies
Nom popular: Agave d'Utah
Distribució natural: És originària dels EEUU. És l'espècie d'Agave que creix de forma natural més al nord, en la zona septentrional d'Arizona, sud de Utah, sud de Nevada i est de Califòrnia, on generalment creix en elevacions moderades.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, bàsica o neutre del substrat. En condicions naturals viu tant en terrenys calcaris com en silícics. Requereix bon drenatge. Viu bé entre roques i en pendents pedregosos.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Roseta de 20-30 cm d'alçada i 30-40 cm d'amplada, amb tija forífera que assoleix els 3,5-4 m d'alçada.
Fulles: Perennes, espinoses.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: La forma primària utahensis és de creixement relativament lent, amb roseta de fins a 30 cm d'alçada i fins a 40 cm d'amplada, amb fulles suculentes, dentades, de color blau-verdós. Floreix entre finals de primavera i principis d'estiu sobre una tija llarga i esbelta de color groc o groc verdós, de fins a 3,5-4 m d'alçada i 2,5 cm de diàmetre. Les inflorescències són en raïm a l'estrem de les tiges floríferes, amb flors de color groc viu. El fruit és una càpsula de 1-3 cm de llargària que conté llavors negres. És una espècie monocàrpica que es mor després de la floració.
Usos freqüents: Ideal per a jardins de roques, i en zones pedregoses amb pendent. Molt apte per a zones estremes, ja que suporta molt bé els freds intensos de l'hivern i la sequera estrema. Indicada per a xerojardineria. Pot usar-se en formacions denses com a entapissant. La seva textura i color permet grans possibilitats de contrastos en els jardins. Viu molt bé també en contenidors en els jardins.
Jardinería: Planta de fàcil instauració. Una vegada implantada no requereix més que alguna aportació d'aigua ocasional. És molt resistent a les gelades, sobretot si a l'hivern s'eviten les condicions d'humitat.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto