Agave toumeyana var. bella

Gènere: Agave
Espècie: toumeyana var. bella
Família: Agavàcies
Distribució natural: Originària d'Arzizona central (EEUU), restringida principalment al vessant oriental de la Serralada de Bradshaw. Es troba en pendents rocosos, terres desèrtiques en alçada, xaparral o bosc de pins i ginebres, en graves de roca calcària o de basalts. De 800 a 1700 m.s.m.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, bàsica o neutre del substrat. En condicions naturals viu tant en terrenys calcaris com en basalts. Requereix bon drenatge. Viu bé entre roques i en pendents pedregosos.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Planta en roseta petita de fins a 20 cm de diàmetre d'amplada i fins a 25 cm d'alçada, amb fulles disposades densament. Tiges floríferes de fins a 1,5 m d'alçada. A la maduresa les rosetes formen grups extensos.
Fulles: Perennes, amb marges filamentosos.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Varietat de planta en roseta més compacta i densa que la de l'espècie. Rosetes de fins a 20 cm d'amplada i 25 cm d'alçada, amb multitud de fulles de 9 a 20 cm de llarg i 0,6-2 cm d'amplada, de color verd fosc, amb marges suaus de color bru coberts de fils blancs prominents i arrissats. Al terç inferior poden ser substituïts per marges denticulats. Floreix entre finals de primavera i principis d'estiu sobre tiges de fins a 1,5 m d'alçada. Les flors, grogues verdoses, fan de 1,6 a 2,1 cm.
Usos freqüents: Ideal en xerojardineria, en zones molt seques i assolellades. Molt interessant en rocalles i en pendents pedregosos. Creix molt bé també en contenidors en els jardins. Util també en formacions denses com a recobriment. Viu molt bé en combinació amb diverses espècies de cactus com Echinocereus o Escobaria.
Jardinería: És una varietat força resistent al fred, sobretot si es manté seca durant les èpoques fredes. És de molt fàcil cultiu si disposa d'un bon drenatge. A l'estiu creix bastant ràpid si se li proporciona aigua. S'ha de permetre que el substrat s'assequi completament entre regs.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto