Agave montana

Gènere: Agave
Espècie: montana
Família: Agavàcies
Nom popular: Atzavara de muntanya.
Distribució natural: Originària del norest de Mèxic, creix fins els 3500 m, bàsicament com a planta de garriga o matollars, i sota de boscos de pins o roures, on els estius són frescos i els hiverns hostils.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Prefereix substrats drenants, tot i que pot viure en condicions edàfiques d'humitat. No viu bé en sòls excessivament prims. S'adapta bé en sòls àcids, bàsics i neutres.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Estiu
Porte: Gran roseta robusta i simètrica de fins 1,3 m d'alçada i fins 1,5 m d'amplada. En floració assoleix els 4 m d'alçada.
Fulles: Perennes, amples i suculentes.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta que creix com una roseta grossa, densa i solitària, de fulles amples i de color verd gris polsós amb marges espinosos de color rogenc i una espina terminal que contrasta notablement amb el verd de la fulla. La inflorescència central és una vara de fins 4 m d'alçada que acaba en corimbe. Una vegada floreix, la planta es mor.
Usos freqüents: Molt útil en jardineria pel seu port extraordinàriament estètic. Molt interessant en zones d'estius frescos i hiverns freds i humits, de gelades i nevades. No és una atzavara del desert. Pot viure en condicions de mitja ombra i una certa humitat en els jardins.
Jardinería: No cal condicionar especialment el sustrat de plantació, tot i que prefereix un bon drenatge i precisa aports periòdic d'aigua sobretot a l'estiu. No requereix protecció contra les gelades una vegada la planta s'ha adaptat suficientment al terreny (i assoleix cap a 50 cm d'alçada). La planta es fa molt més vigorosa plantada en terra que en un contenidor.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto