Agave lechuguilla

Gènere: Agave
Espècie: lechuguilla
Família: Agavàcies
Distribució natural: Endèmica dels deserts de Chihuahua i Sonora, a Mèxic. Sempre en terrenys calcaris.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Principalment es desenvolupa sobre terrenys calcaris. En la seva àrea de distribució natural és un bon indicador d'aquest tipus de substrat. Tolera la pobresa de nutrients, així com les condicions de forta i perllongada sequera d'aquest.
PH: Tendència alcalina
Color A: Groc
Floració: Estiu
Porte: Roseta de fulles carnoses de fins 45 cm d'alçada i 60 cm d'amplada. La planta en floració arriba als 4 m d'alçada.
Fulles: Perennes, suculentes, dures, llarges i molt rígides.
Característiques: Forma una roseta de fulles suculentes de fins 45 cm d'alçada i 60 cm d'amplada. Les fulles, anomenades "penques", són fortes i rígides, amb puntes endurides i molt punxents. La planta floreix una vegada a la vida abans de no morir. Les flors són de color groc amb tints rogencs i es troben en una inflorescència que arriba als 4 m d'alçada. El néctar de les flors és un gran nutrient en la dieta d'insectes, rates pinyades i algunes aus.
Usos freqüents: Molt interessant en jardins de baix manteniment, en xerojardineria i en general en zones de molt baixa disponibilitat hídrica i forta exposició solar. Interessant en sòls pedrencs i rocalles calcàries. També com a entapissant en sòls prims. Les fulles, amb diferents tractaments, tenen força usos medicinals.
Jardinería: No requereix suplements de regs ni en l'època estival. Els sòls poden ser fortament calcaris i pobres en nutrients, tot i que requereix un bon drenatge. És necessari disposar-la en les zones del jardí amb exposició directa al sol.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto