Agave havardiana

Gènere: Agave
Espècie: havardiana
Família: Agavàcies
Distribució natural: Originària del sudoest dels EEUU en els Estats de Nou Mèxic i Texas, i a Mèxic, en els deserts de Coahuila i Chihuahua. De 1200 a 2000 m d'altura s.n.m. Freqüentment associada a espècies de plantes suculentes i cactus.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Principalment es desenvolupa sobre terrenys calcaris. En la seva àrea de distribució natural és un bon indicador d'aquest tipus de substrat. Tolera la pobresa de nutrients, així com les condicions de forta i perllongada sequera d'aquest.
PH: Tendència alcalina
Color A: Verd
Color B: Groc
Floració: Estiu
Porte: Planta de roseta oberta i fulles disperses, de 40-60 cm d'alçada i amb un diàmetre de 50 a 80 cm. En floració pot arribar a 4 m d'alçada.
Fulles: Perennes, molt punxegudes, de color verd-groc blavós, de 30-60 cm de llargària.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta de roseta oberta i fulles disperses. L'alçada de la planta oscil•la entre 40 i 60 cm amb un diàmetre de 50 a 80 cm. Les fulles són punxegudes, amb forma de llança, de color verd-groc blavós, de fins a 30-60 cm de llargària i 15-20 cm d'amplada. Els marges són dentats i formen un a vora de color variable. La inflorescència arriba als 2-4 m d'alçada, amb flors de verd clar a groc disposades en grups, de 6-8 mm de llargària. Els fruits són càspsules ovoidals de 4-5 cm de llarg i 1,5-2 cm d'ample, negres. El període de floració s'exten de juny a juliol.
Usos freqüents: Molt interessant en jardins de baix manteniment, en xerojardineria i en general en zones de molt baixa disponibilitat hídrica i forta exposició solar. Interessant en sòls pedrencs i rocalles calcàries. També com a entapissant en sòls prims. Útil en zones extremes amb gelades mol fortes i seques.
Jardinería: No requereix suplements de regs ni en l'època estival. Els sòls poden ser fortament calcaris i pobres en nutrients, tot i que requereix un bon drenatge. És necessari disposar-la en les zones del jardí amb exposició directa al sol. No requereix protecció hivernal contra les gelades.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto