Acer tataricum

Gènere: Acer
Espècie: tataricum subsp. ginnala
Família: Aceràcies
Nom popular: Arç de Tartària.
Distribució natural: Originària del centre i sudest d’Europa i sudoest d’Àssia, des d’Àustria a l’est de Rússia i el Càucas, i al sud de Turquia.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Tolera una certa sequera del sòl tot i que prefereix substrats relativamente humits. Tolera els sòls argilosos. Té preferència pels sòls relativamente rics en matèria orgànica.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Verd
Floració: Primavera
Porte: Arbust o petit arbre que creix entre 4 i 12 m d’alçada, amb un tronc curt de fins 20-50 cm de diàmetre i branques primes.
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 3 (-40,0 a -34,5º C)
Característiques: Arbust caducifoli o petit arbre que creix entre 4 i 12 m d’alçada, amb un tronc curt de fins 20-50 cm de diàmetre i branques primes. L’escorça és prima, bru clara i suau al principi, fisurant-se amb el temps superficialmente. Les fulles són oposades i simples, de forma ovada, de 4,5-10 cm de llarg i 3-7 cm d’ampla, sense lòbuls o amb 3-5 lòbuls petits, verdes a la part superior. El marge de les fulles està dentat irregularment. Els peciols són prims, sovint tintats de rosa, de 2-5 cm de llarg. Les flors són d’un verd blanquinós, de 5-8 mm de diàmetre, produït en panícules que s’expandeixen en primavera en el momento de la brotada de les fulles. El fruit és una sàmara vermellosa aparellada, de 10-12 mm de llargària amb una ala de 2-3 cm, que madura a finals d’estiu o principi de tardor.
Usos freqüents: Cultivat freqüentment com a arbre ornamental. Òptim en zones d’estius no excessivament calents. També es pot usar en forma arbustiva en tanques, mitjanes o formacions denses.
Jardinería: De fàcil implantació i manteniment, sobretot en sòls humits i relativament rics en matèria orgànica. Creix molt bé si disposa d’una humitat constant, tot i que tolera períodes sense rec. No pateix plagues ni malalties greus. Pot patir per Verticillium.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto