Imperata cylindrica 'Red Baron'

Gènere: Imperata
Espècie: cylindrica
Subespècie: 'Red Baron'
Família: Gramínies
Nom popular: Xisca
Distribució natural: L'espècie de la qual prové el cultivar 'Red Baron' és originària de les contrades mediterrànies. Des del territori ruscínic fins el lucèntic a l'est de la Península Ibèrica, i a Mallorca i Pitiüses. Creix en rambles, llocs sorrencs humits.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Prefereix sòl humits però ben drenants, sobretot a l'hivern. Viu bé tant en sorres com argiles.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Argentat
Floració: Estiu
Porte: Planta herbàcia de porte erecte, de fins a 45 cm d'alçada i 45 cm d'amplada.
Fulles: Perennes, cintiformes, amb coloració vermella característica.
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Planta herbàcia de porte erecte, de fins a 45 cm d'alçada, de fulles cintiformes verdes a la base i amb les puntes vermelles que es tornen més intenses de color i brillants durant l'estiu i la tardor. Forma espigues de tons argentats entre juny i agost, però de forma infreqüent.
Usos freqüents: Molt interessant en jardins de roques, en bordures i com a masses denses en parterres. Pot viure en contenidors en els jardins si disposa de un bon reg. Interessant barrejada entre altres espècies en els jardins pel seu contrapunt de textures i color.
Jardinería: Tot i preferir sòls humits, requereix d'un bon drenatge, sobretot a l'hivern. Viu bé entre altres espècies de jardí ja que tolera molt bé la competència per l'espai.
Agrupacions:  Persistents.  Perennifòlies.  Zones humides i aquàtiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto