Phlomis fructicosa

Gènere: Phlomis
Espècie: fructicosa
Família: Labiades
Nom popular: Orella de llebre, sàlvia groga.
Distribució natural: Originària d’Europa. Espontània de la flora de la Península Ibèrica. Es distribueix per tota la regió mediterrània fins Transcaucàsia sobre sòls rocosos en llocs oberts i assolellats. Als països catalans excepcionalment subspontània.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls lleugerament àcids però prefereix els neutres o bàsics. Requereix un bon drenatge. Tolera bé els terrenys pobres, pedregosos i els fortament calcaris. Pot viure tant en substrats sorrencs o francs com llimosos o argilosos si no tenen tendència a embassar-se. Tolera la salinitat dels sòls costaners.
PH: Tendència alcalina o neutre
Color A: Groc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Arbust de fins a 1,5 m d’alçada, d’hàbit extès, molt ramificat des de la base.
Fulles: Perennes, tomentoses.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Arbust tomentós blanc de fins a 1,5 m d’alçada, d’hàbit extès, molt ramificat des de la base. Fulles perennes coriàcies de fins a 9 cm de llargària, lanceolades el·líptiques o ovades lanceolades, senceres, tomentoses per ambdues cares, aromàtiques, de color verd grisós al revers i verd més fosc a l’anvers. Floreix de primavera a estiu segons el clima. Les inflorescències són grogues, disposades en pseudoverticils amb poques o moltes flors (14-36) molt visibles, de fins 3 cm de llargària cadascuna.
Usos freqüents: Molt útil en jardins mediterranis secs. Molt apte per a formar cobertes denses, en parterres i en bordures. Molt interessant també en rocalles a ple sol, o en sòls pobres i pedregosos. Apte per a bardisses i mitjanes no gaire altes. Molt útil en jardineria a prop de la costa, ja que admet bé la influència marítima.
Jardinería: Planta amb molts pocs requeriments i de molt fàcil implantació. No pateix problemes greus de plagues ni malalties. Protegir les plantes joves dels vents forts ja que tenen facilitat per a esqueixar-se. És convenient deixar que el terreny s’assequi i no mantenir-lo sempre humit. És important un bon drenatge. No requereix poda.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Adaptades a zones litorals.  Entapissants.  Medianas y setos.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto