Phlomis russeliana

Gènere: Phlomis
Espècie: russeliana
Família: Labiades
Nom popular: Sàlvia turca.
Distribució natural: Originària de Turquia, principalment al nord, des d’Estambul cap a l’est al llarg de la costa del Mar Negre al Rize, i al sud fins a Kutahya. Viu en boscos de coníferes i boscos de caducifolis, les clarianes i els matollars d’avellaner. De 0 a 1700 m.s.m.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres o bàsics. Requereix un bon drenatge. Tolera els sòls sorrencs, llimosos o argilosos.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Arbust de fulla perenne de fins a 90 cm d’alçada, força ramificat des de la base, rizomatós.
Fulles: Perennes, tomentoses.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Arbust de fulla perenne, tomentosa, de fins a 90 cm d’alçada, força ramificada des de la base, rizomatosa. De fulles arrugades semblants a les de les sàlvies, ovades, de color verd grisós a l’anvers i blanquinoses i densament pubescents a l’envers. Floreix abundosament de maig a setembre, en verticils. Les flors, d’un color groc pàl·lid, són de fins a 3 cm de llargària cadascuna.
Usos freqüents: Molt apta per a jardineria de baix manteniment, en zones seques a ple sol o a l’ombra lleugera dels arbres. Molt interessant com a entapissant per la seva capacitat d’extendre’s i de formar agrupacions denses. Útil en bordures, parterres.
Jardinería: Planta amb molts pocs requeriments i de molt fàcil implantació. No pateix problemes greus de plagues ni malalties. Resistent a la sequera una vegada establerta. És convenient deixar que el terreny s’assequi i no mantenir-lo sempre humit. És important un bon drenatge. No requereix poda.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto