Phlomis tuberosa

Gènere: Phlomis
Espècie: tuberosa
Família: Labiades
Distribució natural: Originària del sud d'Europa i Àssia.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres o bàsics. Requereix un bon drenatge. Tolera els sòls sorrencs, llimosos o argilosos. Creix millor en sòls relativament fèrtils. Tolera tant la sequera com una lleugera humitat del sòl.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Lila
Color B: Rosa/Malva
Floració: Estiu
Porte: Arbust perenne d'arrels rizomatoses, molt ramificat des de la base i d'hàbit erecte, de fins a 90 cm d'alçada i 60 cm d'amplada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Arbust perenne d'arrels rizomatoses, molt ramificat des de la base i d'hàbit erecte, de fins a 90 cm d'alçada i 60 cm d'amplada. Fulles lanceolades, dentades i arrugades, de color verd fosc, les basals més fosques i de textura més aspra. Floreix entre juliol i agost. Les flors són petites, tubulars, de color lila a rosa, disposades en raïms densos (verticil·lastres) sobre les tiges erectes que s'eleven per sobre del fullam.
Usos freqüents: Molt interessant en jardineria de baix manteniment. Interessant per a combinar amb espècies de floració primaveral, ja que és de floració tardana. Molt apta per a parterres com a entapissant, o en bordures en les zones pròximes a les gramínies. També per a bardisses o mitjanes baixes. Apte per a zones sotmeses a la pressió dels conills. Molt atractiva per a les papallones.
Jardinería: A principi de primavera és aconsellable podar les tiges malmeses per les gelades. En general no requereix poda. Fins i tot després de marcir-se les flors la planta manté una presència arquietctònica molt ornamental. No pateix problemes greus de plagues ni malalties. Evitar els sòls excessivament humits.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto