Acer cappadocicum

Gènere: Acer
Espècie: cappadocicum
Família: Aceràcies
Nom popular: Arç de Capadòcia.
Distribució natural: Originària d’Àssia, des del centre de Turquia (antiga Capadòcia) fins l’est al llarg del Càucas. A través del Hindu Kush, al llarg de l’Himalaia, assoleix el sudoeste de la Xina. Va ser introduïda a Europa el 1838.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Prefereix els sòls humits però ben drenats. No tolera gaire els sòls secs. Tolera els sòls sorrencs, llimosos o argilosos. Prefereix substrats rics.
PH: Sense tendència limitant.
Color A: Blanc
Color B: Verd
Floració: Primavera
Porte: Arbre de capçada arrodonida, globosa, molt espessa i amplament extesa i que pot mesurar més de 25 m d’alçada, de vegades de port arbustiu i amb varis troncs.
Fulles: Caduques, vermelles a la tardor.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Arbre diòic caducifoli de capçada arrodonida, globosa, molt espessa i amplament extesa i que pot mesurar més de 25 m d’alçada, de vegades de port arbustiu i amb varis troncs. D’escorça llisa, amb fines escletxes de color gris. Les fulles tenen generalmente 3-5 lòbuls, són de base subcordada i fan de 6-12 cm de llarg i quasi tant d’ampla. Els lòbuls són triangulars amb àpex allargat, amb els marges ocasionalmente crenulats i són de color verd fosc, amb els peciols i de vegades la nervadura de to vermellós. Floreix a la primavera, d’abril a maig, al temps que es despleguen les fulles. Les flors són blanc verdoses, petites i disposades en grups de 15-20 sobre panícules corimbiformes erectes i terminals d’uns 6-7 cm de llarg. Generalment és un arbre diòic. Les sàmares són dobles, d’ales sovint desiguals, podent fins i tot mancar-ne una, no molt arquejades, de 3-8 cm de llarg.
Usos freqüents: Molt apte per a grans parcs o jardins degut al seu hàbit de grans dimensions freqüents. Molt interessant en arranjaments urbans en grans carrers pel color intens del seu fullam a la tardor.
Jardinería: Pot patir per Verticillium o atacs d’àfids.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto