Lycium barbarum

Gènere: Lycium
Espècie: barbarum
Família: Solanàcies
Nom popular: Goji, cirerer de Goji.
Distribució natural: Originària de Xina, però introduïda i amplament naturalitzada a Europa.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu en terrenys lleugerament àcids, neutres o bàsics, però té una tendència pels terrenys calcaris, secs i ben airejats. Creix molt bé en dunes de sorra marítimes, salinitzades.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa/Malva
Color B: Lila
Floració: Primavera Estiu
Porte: Arbust perenne glabre de 2 a 3 m d’alçada, i d’entre 2 i 3 m d’amplada. De branques espinoses generalment arquejades i intrincades entre elles mateixes.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Arbust perenne glabre de 2 a 3 m d’alçada, i d’entre 2 i 3 m d’amplada. De branques espinoses generalment arquejades i intrincades entre elles mateixes. Fulles d’el·líptiques a lanceolades, enteres i gruixudes, alternes, de fins a 7 cm de llarg i 3,5 cm d’ample en els brots joves. Floreix entre juny i setembre. Les flors de color rosat a violeta, és formen a les axil·les foliars en grups de fins a 3, i tenen un calze acampanat i una colol·la amb 5 lòbuls. Els fruits són baies ovoides carnoses de color vermell o ataronjat que apareixen entre agost i octubre, força vistoses i que cobreixen l’arbust.
Usos freqüents: Usat com a tanca i en bardisses per l’intrincat del seu brancam i les seves agudes espines. Apte per a jardineria de baix manteniment. Interessant per a protecció de talussos i per a l’estabilització de dunes sorrenques litorals. Tolera molt bé la salinització provocada per la influència marítima. Pot viure també en grans contenidors en els jardins. Molt útil en zones molt fredes. Planta cultivada també per a l’obtenció de les baies, el Goji, per a ús medicinal.
Jardinería: Planta de molt fàcil cultiu. És aconsellable podar-la regularment per tal de reforçar-ne el tronc i provocar nombroses ramificacions en les bardisses o tanques.Per a l’obtenció de fruits de qualitat és convenient cultivar les plantes a ple sol. La planta ja és productiva el segón any.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Dunes.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto