Marrubium incanum

Gènere: Marrubium
Espècie: incanum
Família: Labiades
Distribució natural: Originària de la costa de l’Adriàtic, irradiant cap a França, Sicília i península dels Balcans. Creix en erms i pastures d’ovelles. De 0 a 1200 m.s.m.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Viu molt bé en sòls pedregosos, en graves o en rocalles. Tolera bé la sequera del sòl i la pobresa en nutrients. Requereix un bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Lila
Color B: Blanc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Mata perenne de 30 a 50 cm d’alçada, de nombroses tiges verticals poc ramificades.
Fulles: Perennes, densament tomentoses.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Mata perenne densament tomentosa de 30 a 50 cm d’alçada, de nombroses tiges verticals poc ramificades, de fulles gris verdoses, festoneades i dentades, ovades, cuneades a la base. Floreix a finals de primavera o principis d’estiu en verticils, amb petites flors tubulars de color lila grisós pàl·lid a blanc verdós. Planta lleugerament aromática.
Usos freqüents: Molt interessant en jardineria de baix manteniment, principalment pel seu fullam molt ornamental. Apte per a llocs secs i calorosos. Molt útil en rocalles i en bordures i parterres a ple sol, formant masses denses. Es desenvolupa molt bé associada a espècies com les orengues, les farigoles, les lavandes.
Jardinería: Planta de fàcil creixement. Són aconsellables els regs ocasionals si els estius són molt secs. No sol presentar problemes de plagues ni malalties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto