Carex albula

Gènere: Carex
Espècie: albula
Família: Ciperàcies
Distribució natural: Originària de Nova Zelanda. Creix en zones humides al voltant d’estanys.
Humitat: Mitjana o Alta
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en substrats àcids, neutres i bàsics. Tolera una certa saturació d'humitat del sòl. Viu bé en sòls poc profunds si disposa de la humitat adequada. Tolera una lleugera salinització del substrat.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Bru
Porte: Planta herbàcia perenne de fulles linears molt fines que forma mates de menys de 30 cm d’alçada i entre 30-50 cm d’amplada.
Fulles: Perennes, linears i molt primes, de color verd grisós.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Herba perenne i compacta de fulles linears molt estretes, verd platejades i rinxolades als extrems, de fins a 30 cm de llargària. De creixement lent.
Usos freqüents: Molt útil com a entapissant. Usada també en bordures i en control d’erosió de talussos. Apta per a rocalles, prop de zones humides, estanys, jardins d’aigua, piscines, etc. També és interessant en zones exposades a influència marítima. Penjant sobre parets te l’aspecte d’aigua que flueix (tradicionalment usada amb aquesta finalitat en jardins estil assiàtic i naturalista). Es pot usar igualment en zones de bosc, a mitja ombra. També viu bé en testos. És interessant barrejada amb altres plantes perennes per a contrastar tonalitats i textures de fulles.
Jardinería: Requereix aports d’aigua regulars (setmanalment o més en zones molt seques). Al ser de creixement lent, requereix un sistema de reg regular la primera temporada fins la seva implantació per a crear un sistema d’arrels profund. Llavors pot suportar períodes de sequera. Admet molt bé la sega, la qual és recomenable abans de la nova brotada per a mantenir una aparença neta. Si es planta en condicions aquàtiques, convé disposar la corona per sobre del nivell de l’aigua ja que no tolera immersions perllongades.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Zones humides i aquàtiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto