Rosa 'Sanguinea'

Gènere: Rosa
Subespècie: 'Sanguinea'
Família: Rosàcies
Nom popular: Rosa de bengala, rosa xinesa de bengala.
Distribució natural: Híbrid de Rosa chinensis originari de la Xina, de criador desconegut.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Prefereix els sòls fèrtils, lleugerament humits, argilosos i ben drenats. Una vegada implantada tolera bastant bé la sequera del sòl.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Vermell
Floració: Primavera Estiu Tardor
Porte: Planta arbustiva d’estructura més o meys arrodonida, de fins a 130-150 cm d’alçada i 100-150 cm d’amplada, molt ramificada i de fulam dens. Es pot comportar com a enfiladissa i assolir els 250 cm d’alçada.
Fulles: Caduques, semiperennes en climes suaus.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta arbustiva de fins a 130-150 cm d’alçada, molt ramificada, de fulles petites densament disposades, de color verd fosc. Com a enfiladissa pot assolir els 250 cm d’alçada. Les tiges són espinoses, les joves de color vermellós a porpra. Floreix de forma continuada des de la primavera fins les primeres gelades de la tardor. Les flors són grosses, simples, amb 5 pètals, de 6 cm de diàmetre, de color vermell vellutat molt vistós, que recobreixen la planta, de fragància suau.
Usos freqüents: Planta especialment interessant per la seva floració molt abundant i atractiva, i que es perllonga en el temps des de la primavera als primers freds de la tardor. Molt apte per a formar masses denses i com a cobresol si és tractada com un arbust, en parterres i bordures. Útil per a formar bardisses informals de mitja alçada. Tractada com a enfiladissa pot recobrir grans extensions si disposa d’una estructura de suport, reixa, pèrgola, etc. Com a planta aïllada crea un punt focal d’interès en els jardins. Atrau els ocells i les papallones.
Jardinería: Planta de fàcil cultiu i de poc manteninent. Per a formar recobriments densos es pot plantar a una densitat d’1/m2. És convenient protegir-la de les gelades el primer any. Tolera bastant bé la sequera una vegada implantada. És molt poc susceptible de patir malalties i no requereix gaire atenció. Prefereix no ser gaire podada. Fer podes només per a rejovenir la planta.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Caducifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Enfiladisses.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto