Hypericum balearicum

Gènere: Hypericum
Espècie: balearicum
Família: Gutíferes
Nom popular: Estepa joana
Distribució natural: Endemisme de les Illes Balears (excepte Formentera). Viu en matollars, pedregars i terrenys càrstics, principalment en els llocs més baixos i frescos, entre 5-1500 m s.n.m.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: sol
Requeriments edàfics: De forma natural viu en terrenys calcaris, en general pedregosos i drenants, però en jardineria també es desenvolupa bé en terrenys silícics, tot i que sempre amb bon drenatge. Suporta sòls pobres en nutrients i matèria orgànica.
PH: Tendència alcalina
Color A: Groc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Arbustiu (alçada: 0,6-1 m; amplada: 60-80 cm)
Fulles: Persistents
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 A -6,7º C)
Característiques: Mata aromàtica, ramificada i atepeïda, d´un color verd groguenc, amb fulles molt carecterístiques ondulades al marge. Molt ornamental tant pel port com per la floració groga, molt abundant.
Usos freqüents: Molt útil en jardineria de baix manteniment, en zones seques i assolellades i jardins a prop de la costa, per fer agrupacions d'arbustives o d'aromàtiques. Densitat de plantació: 3-4 plantas/m2.
Jardinería: No necessita regs abundants ja que tolera molt bé la sequera; en tot cas, cal evitar els regs massa continuats durant les èpoques de calor i s'ha de disposar en substrats ben drenants. Admet les podes suaus. Viu bé en sòls fortament calcari.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Adaptades a zones litorals.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto