Elaeagnus ebbingei

Gènere: Elaeagnus
Espècie: x ebbingei
Família: Eleagnàcies
Distribució natural: És un híbrid de jardineria format pel creuement entre Eleagnus macrophylla x Eleagnus pungens o Eleagnus reflexa.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol, Mitja ombra o Ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Pot viure en sòls molt pobres i fins i tot millorar-ne la seva qualitat gràcies a la seva capacitat de fixar nitrògen atmosfèric. Viu tant en sòls sorrencs com argilosos. Tolera una certa salinització del substrat.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Tardor
Porte: Arbust perennifoli no espinós de fins 5 m d'alçada i 5 m d'amplada.
Fulles: Perenne
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Arbust de fulla perenne (pot arribar a ser caducifoli en zones molt fredes), de fins 5 m d'alçada i 5 m d'amplada, no espinós. Les fulles són el•líptiques, de color verd amb esquames platejades. Amb l'edat les fulles a l'anvers es fan verd fosques, però continuen platejades al revers. Produeix flors hermafrodites insignificants de color blanc cremós però molt perfumades a la tardor, en raïms axil•lars. A la primavera forma fruits molt ornamentals de color bru vermellós, ovalats, de fins 2 cm de llarg per 1 cm d'amplada. Són fruits comenstibles una vegada maduren.
Usos freqüents: : Molt útil en jardins secs una vegada s'ha implantat. Molt interessant en mitjanes i bordures, fins les que precisen retall. Molt apta en zones ventoses. Especialment resistent en zones de forta influència marítima sotmeses a vents salins, com a protecció contra aquests. És una planta molt atractiva per a les abelles. Tot i que es desenvolupa molt bé a ple sol i a mitja ombra, també és molt apta per a situacions a l'ombra total, sota les capçades dels arbres. Utilitzat també en cultius per a l'obtenció dels fruits, i en la millora del sòl en altres cultius, entre els arbres fruiters.
Jardinería: No requereix aports d'adobs, fins i tot millora la qualitat del sòl degut a la fixació de nitrògen atmosfèric, i afavoreix les plantes del seu entorn. És molt tolerant a la poda, de manera que es pot mantenir en una mida molt menor a la natural, de fins 1,5 m d'alçada i 1 m d'amplada mínina (no és convenient una amplada menor). El primer any d'implantació tenen majors requeriments i són de creixement lent. Una vegada establertes poden créixer fins 75 cm anuals, suporten molt bé la sequera i són de molt fàcil manteniment. No presenten problemes greus de malalies ni plagues, excepte els llimacs, que poden atacar les fulles tendres. Controlar en tot cas l'aranya vermella. De vegades sense raó aparent es moren branques, les cuals convé enretirar.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto