Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Dasylirion quadrangulatum

Gènere: Dasylirion
Espècie: quadrangulatum
Família: Asparagàcies
Distribució natural: Originària del norest de Mèxic (Coahuilla, Tamaulipas, San Luis Potosí). Semblant a Xanthorrhoea preisii en el seu aspecte general, tot i que no estàn relacionades.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, bàsica o neutre del sòl. Tolera molt bé la sequera del substrat. Admet regs amb certa regularitat, però requereix d'un bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Crema
Floració: Hivern Primavera Estiu
Porte: Palmera que forma rosetes gairebé esfèriques a base de fulles llargues i rígides. Les plantes madures desenvolupen un tronc robust i gruixut que pot arribar als 5 m d'alçada. Les tiges floríferes es poden enlairar fins 10-12 m d'alçada.
Fulles: Perennes, llargues i rígides, de secció quadrangular.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Palmera de fulles estretes, disposades densament, de color verd fosc, anguloses, de secció quadrangular i sense espines, amb aspecte d'herba i que formen una corona grossa i esfèrica sobre d'un tronc gruixut i robust en els exemplars adults, i que pot assolir els 5 m d'alçada, tot i que creix molt lentament. És una planta dioica. Floreix de finals d'hivern a estiu. Les flors individuals no són vistoses, però forma grans espigues espectaculars de color crema al cim de tiges que s'eleven fins 10-12 m.
Usos freqüents: Ideal en jardins i parcs de baix manteniment, amb poca disponibilitat hídrica. Molt interessant en els jardins pel seu hàbit arquitectònic que conforma un accent en els jardins, amb textura molt fina i gran potencial ornamental, tant en estat jove com adult. Es desenvolupa molt bé en jardins àrids. Viu bé en contenidors en els jardins. Apte per a formació de tanques i mitjanes, així com alineacions.
Jardinería: Les plantes només floreixen al cap de 7-10 anys, i a partir de llavors no floreixen cada any. Són de creixement lent, tot i que aquest es pot accelerar si disposen d'un aport regular d'aigua. Són molt tolerants a la sequera tot i que prefereixen rebre algún aport d'aigua durant l'estiu. Si es rega a l'hivern és convenient fer-ho amb molta moderació. En tot cas requereix d'un bon drenatge. Es poden tallar les fulles seques del tronc per a resaltar aquest. Viu bé tant a ple sol com sota una ombra lleugera.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Medianas y setos.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto