Dasylirion longissimum subsp. quadrangulatum

Gènere: Dasylirion
Espècie: longissimum subsp. quadrangulatum
Família: Asparagàcies
Distribució natural: Originària del Desert de Chihuahua i altres hàbitats xèrics del nordest de Mèxic, fins Arizona.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres i bàsics. Tolera la sequera estrema del substrat. Prefereix sòls profunds i ben drenants.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Color B: Groc
Floració: Estiu
Porte: Arbust de fulles acintades d'aspecte herbaci que irradien simètricament d'un tronc llenyós a la seva maduresa, de fins 2-3,5 m d'alçada i 2,5 m d'amplada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Arbust de fulla perenne que forma un tronc cilíndric erecte, que pot assolir els 2-3,5 m d'alçada i fins 2,5 m d'amplada. Les fulles, llargues, rígides, cintiformes i quadrangulars, de color verd glauc, poden arribar a 1-1,2 m de llarg per 6 mm d'amplada. Aquestes irradien simètricament del tronc llenyós de creixement molt lent. A l'estiu forma vares floríferes de farcides de petites flors blanques que emergeixen de brots bru rogencs. Si les flors són fecundades produeixen un colorit plomall vermell-rosat de llavors comprimides a la tardor.
Usos freqüents: En situacions de sequera estrema i sota insolació directa, en xerojardineria i jardins de baix manteniment. També tolera ajardinament en zones molt fredes. Planta molt atractiva per a les abelles, les papallones (i aucells en la seva regió d'origen). És una planta força ignífuga, retardant d'incendis.
Jardinería: En plantes adultes que ja han format el tronc llenyos, es poden eliminar les fulles inferiors per tal de deixar aquest al descobert amb la finalitat de millorar el seu aspecte ornamental. Prefereix sòls relativament profunds i ben drenants. No requereix aports de reg ni en les situacions més estremes de sequera. Ara bé, si se li fan aports ocasionals de reg en les èpoques seques el seu creixement és notablement més ràpid.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto