Cistus skanbergii

Gènere: Cistus
Espècie: x skanbergii
Família: Cistàcies
Nom popular: Estepa
Distribució natural: Híbrid entre C. monspeliensis i C. parviflorus, que existeix de forma espontània a la naturalesa en alguns llocs de la mediterrània, on coincideixen les àrees de distribució de les dues espècies parentals.
Humitat: Baixa
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic). Requereix terrenys ben drenats.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa/Malva
Floració: Primavera
Porte: Arbustiu (mata) (alçada: 0,60-1,5 m; amplada: 2,5 m)
Fulles: Persistents
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Mata molt ramosa, compacta i pubescent. Les fulles són de linear-lanceolades a oblongues, amb el marge lleugerament ondulat; són de color verd gris platejat, amb el revers tomentós i tres nervis molt marcats. Les flors són petites però abundants, de color salmó pàl·lid, i agrupades en inflorescències terminals i axil·lars amb 2-6 flors.
Usos freqüents: Molt interessant en jardineria, tant per la seva floració abundant, com pel color asalmonat de les flors. També és molt aconsellable degut a la seva vigorositat respecte a altres estepes similars. Densitat de plantació: 1 planta/m2.
Jardinería: Tolera les podes, però no dràstiques; les que es fan al final de la floració mantenen la planta més compacta i vigorosa. Requereix zones amb molt poc reg o bé estar implantada sobre terrenys ben drenants. Convé evitar les plantacions a ple estiu.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto