Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Artemisia pedemontana

Gènere: Artemisia
Espècie: pedemontana
Família: Compostes
Distribució natural: Originària del sud d'Europa, des del centre de la Península Ibèrica fins el sudest d'Ucraïna. Es troba a la Serrania de Cuenca. Apareix en sabinars o alzinars. Present als matollars xeroacàntics de les muntanyes mediterrànies de Catalunya. Present al País Valencià. No es troba a les Illes Balears. De 900 a 2000 m.s.m.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu en terrenys calcaris. S'adapta bé a les rocalles i sòls molt pedregosos. Tolera els terrenys pobres. Requereix un bon drenatge.
PH: Tendència alcalina
Color A: Sense interès ornamental
Floració: Primavera Estiu
Porte: Mata radicant d'aspecte encoixinat de fins 5-10 cm d'alçada i fins a 20-30 cm d'amplada, que emet tiges floríferes de fins 15-30 cm d'alçada.
Fulles: Perennes, tomentoses, blanquinoses.
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Mata radicant, tomentosa, d'aspecte encoixinat, llenyosa a la base, de fullam dens de color blanquinós blavós, amb tons argentats. Fulles basals de 0,7- 2 cm de llargària, pinnatisectes o palmatisectes. Floreix a la primavera i de vegades fins a principis d'estiu (entre maig i juliol), de color gorguenc molt poc aparent, amb escàs valor ornamental. Els aquenis són glabres.
Usos freqüents: Molt apte per a rocalles o jardins alpins, contrastant pel seu color clar i textura amb les farigoles, etc. Apte com a entapissant en terrenys amb un cert pendent i ben drenats, i en llocs fortament calcaris. El seu interès ornamental és el fullam, el qual es manté durant l'hivern. És apta per al cultiu en contenidors.
Jardinería: És de fàcil cultiu si es troba a ple sol i en terreny ben drenat. Tolera molt bé les gelades fortes i no requereix protecció. Agraiex aports regulars d'aigua però mai en excés, tot i que tolera molt bé la sequera.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto