Artemisia arborescens

Gènere: Artemisia
Espècie: arborescens
Família: Compostes
Nom popular: Donzell bord, herba cuquera
Distribució natural: Prové de diferents punts de la Mediterrània. A les Illes Balears i a la major part de la Península Ibèrica (litoral mediterrani) es troba cultivada com a ornamental i també subespontània al voltant de residències humanes o en matollars marítims, dels 0-500 m s.n.m.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic)
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Arbustiu (alçada: 0,5-1,5 m; amplada: 0,5-1,5 m)
Fulles: Persistents
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Arbust llenyós. Fulles de color grisenc, dividides en llargs segments linears. Les flors són de color groc, en forma de botons, sense lígules; s'agrupen en panícules al final de les tiges i apareixen a l'estiu. El tret ornamental més important d'aquesta espècie, però, no són les flors sinó el to grisenc-platejat de les fulles, que a més són aromàtiques.
Usos freqüents: En agrupacions d'arbustives o com a exemplars aïllats. Densitat de plantació: 1-2 plantes/m2.
Jardinería: Molt útil en jardineria de baix manteniment perquè és una planta amb pocs requeriments. És poc susceptible a ser atacada per plagues i malalties, tolera sòls poc profunds, i pobres en nutrients i matèria orgànica. Es pot disposar en zones seques i assolellades dels jardins i en zones amb regs ocasionals. Requereix terrenys ben drenants. Pot diposar-se en roquissars i també en talussos. Requereix una poda anual, per evitar l'envelliment.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Adaptades a zones litorals.  Medianas y setos.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto