Anthyllis barba-jovis

Gènere: Anthyllis
Espècie: barba-jovis
Família: Papilionàcies (lleguminoses)
Distribució natural: Originària de la Mediterrània occidental (falta a Balears i Marroc), arribant per l'est fins a Sicília i la costa adriàtica. A la Península Ibèrica es troba en localitats molt puntuals del nord-est i del sud. Viu en terrenys rocosos del litoral i roques a prop del mar, fins als 300 m s.n.m.
Humitat: Baixa
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic). Requereix sòls drenants. Viu molt bé sobre terrenys rocosos. Suporta bé la salinitat edàfica i els sòls pobres en nutrients i matèria orgànica.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Arbustiu (alçada: 30-150 cm; amplada: 60-80 cm)
Fulles: Persistents
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Arbust de branques erectes, amb fulles gris platejades, sedoses, dividides en nombrosos folíols iguals. Fa flors d´1 cm de llargada, de color blanc cremós o grogós, agrupades en inflorescències a l´extrem de les branques.
Usos freqüents: Molt interessant per a la restauració de medis degradats a prop del mar, ja que viu bé en sòls salinitzats, secs i càlids, i suporta bé els vents marins, fins i tot els esquitxos del mar. Molt útil en jardineria de baix manteniment, en llocs secs i assolellats, exposats a la influència marítima i amb el sòl salinitzat. És també apta per rocalles i en grups d'arbustives. Densitat de plantació: 1-3 plantes/m2.
Jardinería: Planta amb molt poques necessitats. No requereix regs suplementaris ni sòls fertilitzats. És molt important disposar d´un sòl ben drenant. Admet bé les podes, però no excessivament severes. No és convenient podar durant l´estiu, ja que hi ha el risc d´asfíxia radical en cas de pluja o regs excessius. Els conills poden causar-li danys.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto