Agave ovatifolia

Gènere: Agave
Espècie: ovatifolia
Família: Agavàcies
Nom popular: Llengua de balena.
Distribució natural: Originària de Sierra de Lampazos, al nordest de Mèxic.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Requereix un bon drenatge dels substrat. Admet els sòls molt pobres i prims, amb molt pocs recursos hídrics. Sense tendència limitant: sòls silícics i sòls calcaris.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Verd
Floració: Estiu
Porte: Variable segons les condicions de cultiu. En general forma una roseta de fulles suculentes de 90-120 cm d'alçada i fins 90 cm d'amplada, però pot ser molt menor en condicions estremes o arribar fins 2 m d'amplada en condicions òptimes.
Fulles: Carácterístiques fulles còncaves suculentes, perennes.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta suculenta que creix 90-120 cm d'alt per 60-90 cm d'ampla, amb una roseta arrodonida de fulles curtes i grises característicament còncaves. Les fulles tenen dents petites al larg dels seus marges i una espina terminal de color gris fosc. Produeix rizomes estolonífers. La floració es produeix en una inflorescència en corimbe, de color groc verdós.
Usos freqüents: Jardineria de baix manteniment, rocalles, zones sense disponibilitat de regs, sóls pobres, i zones amb gran variació en la disponibilitat hídrica, ja que tolera molt bé els canvis d'humitat. Es cultiva molt bé en contenidors en jardineria i en llocs amb poca disponibilitat de sòl. És una de les atzavares amb major espectre d'usos ja que tolera des del fred extrem a la calor més intensa, i des de la sequera als regs més o menys regulars.
Jardinería: Si es cultiva en condicions estremes de manca d'aigua la planta es queda molt petita. La planta respon molt bé al reg i creix notablement en condicions de disponibilitat regular d'aigua. Els seus requeriments són mínims i s'adapta a moltes de les condicions dels jardins: sol i mitja ombra, sequera i reg, fred i calor.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto