Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Agapanthus praecox 'Blue Storm'

Gènere: Agapanthus
Espècie: praecox
Subespècie: 'Blue Storm'
Família: Agapantàcies
Distribució natural: Planta originària de Sudàfrica.
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Tolera la majoria de condicions edàfiques, des de sorres a argiles. Suporta bé la sequera del sòl una vegada implantada, així com les condicions d’humitat. Agraeix els sòls fèrtils.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blau
Floració: Primavera Estiu
Porte: Planta herbàcia perenne de fins a 75 cm d’alçada màxima en floració i de fins a 40 cm d’amplada, que forma rosetes de fulles basals acintades.
Fulles: Perennes, acintades, gruixudes.
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne que forma rosetes basals de fulles acintades, carnoses, de color verd fosc, de fins a 14 cm de llargària. Arriba fins als 75 cm d’alçada màxima en floració. La seva maduresa s’asoleix cap als 18 mesos. Floreix molt abundantment des de mitjans de primavera fins a finals d’estiu o principis de tardor. Forma umbel·les de fins a 30 flors acampanades cadascuna, de color blau intens, molt vistoses. Les flors, de 6 pètals, no desprenen fragància.
Usos freqüents: La seva tolerància hídrica a condicions de sequera i humitat la fan ideal per a climes de zones càlides a subtropicals seques. Molt apte per a jardins de baix manteniment, jardins de flors, patis, alineacions de flors en vores de camins. Molt útil també com a cobresol, en parterres. Crea fronteres ignífugues, ja que les fulles gruixudes retenen humitat. Molt apte per a cultiu en contenidors a les zones ajardinades.
Jardinería: Planta de molt fácil manteniment. Es un dels Agapanthus amb major producció de flors. S’obté major rendiment si les plantes es reguen i adoben amb regularitat, tot i que una vegada establertes floreixen fàcilment amb una cura mínima. Durant el creixement agraeix els adobs nitrogenats y llavors els rics en potassi per a afavorir la floració. En zones fredes convé protegir les plantes de les gelades fortes. Tot i que floreix en condicions de mitja ombra, el seu màxim esplendor s’obté a ple sol. Es recomenable retirar les flors marcides a finals de tardor. No és propensa a patir malaties ni tampoc grans plagues. Els caragols i llimac li poden causar danys lleus.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto