Acer monspessulanum

Gènere: Acer
Espècie: monspessulanum
Família: Aceràcies
Nom popular: Auró negre
Distribució natural: Per la regió mediterrània i el sud d'Europa central. A la Península Ibèrica és més freqüent a la meitat nord, excepte Galícia. Viu en alzinars, rouredes i boscos mixtos submediterranis o subatlàntics, principalment caducifolis, de 70-1500 m s.n.m.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic). S'adapta als sòls pedregosos i poc profunds, i suporta els que són pobres en nutrients i matèria orgànica.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Sense interès ornamental
Floració: Primavera
Porte: Arbori (alçada: 7-12 m; amplada: 4-6 m)
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Arbre de copa compacta i globosa, que projecta una ombra densa. Les fulles són petites, coriàcies, trilobades, amb el marge enter i brillant per l’anvers; a la tardor, abans de caure, agafen una tonalitat ocre i daurada. El fruit és una doble sàmara en la que les ales es disposen més o menys paral·leles entre elles. Té un creixement lent.
Usos freqüents: En restauracions ambientals. També es cultiva com a espècie ornamental; es pot utilitzar en alineacions de carrers, en parcs i jardins, sol o combinat amb altres espècies arbòries o arbustives.
Jardinería: Suporta bé les podes no massa severes. És preferible disposar de sòls drenats. En les nostres condicions no necessita aportacions d'aigua una vegada establert.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto