Bidens ferulifolia

Gènere: Bidens
Espècie: ferulifolia
Família: Compostes
Nom popular: Bidens, verbena groga.
Distribució natural: Originària del sud dels EEUU (Arizona) i tota l’àrea de Mèxic. En el seu hàbitat natural creix en sòls sorrencs. Habitual en vores de camins i carreteres.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics i neutres. Tolera els terrenys argilosos, llimosos o sorrencs. Prefereix disposar d’una certa humitat en el substrat. Viu bé en sòls pobres. Requereix un bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera Estiu Tardor
Porte: Mata herbàcia d’hàbit rastrer, de fins a 50 cm d’alçada màxima., poc compacte.
Fulles: Perennes, finament dividides.
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a –1,2º C)
Característiques: Mata herbàcia poc densa de 50 cm d’alçada màxima, de fulles finament dividides i retallades en segments filiformes de color verd intens. Les inflorescències, de color groc viu, apareixen de forma individual sobre llargs peduncles i cobreixen tota la planta a l’època de floració. Són lleugerament fragants.
Usos freqüents: Molt interessant en la majoria de jardins gràcies a la seva adaptabilitat i a la seva floració molt vistosa des de la primavera a l’arribada dels freds. Ideal per a rocalles. Apte com a peus aïllats, en bordures o per a formar masses denses en parterres com a entapissant, i en terrenys en pendent. Viu bé en contenidors en els jardins. En zones molt fredes s’utilitza a la manera de les anuals.
Jardinería: Planta que creix amb extraordinària facilitat i rapidesa. Té molts pocs requeriments. La seva floració és més abundant i es perllonga més en el temps a ple sol tot i que s’adapta bé a situacions de mitja ombra. Requereix regs freqüents i abundants durant el període de floració, sobretot en zones ventoses o molt caluroses. Les podes a principi de primavera rejuveneixen la planta. No requereix adobats especials. Força resistent a plagues i malalties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto