Cotoneaster franchetii

Gènere: Cotoneaster
Espècie: franchetii
Família: Rosàcies
Distribució natural: Originària del sudoest de Xina, en les províncies de Guizhou, Sichuan, Xizang, y Yunnan, i també en l’adjacent Birmània i en el nord de Tailàndia. És una planta ornamental molt popular. S’ha escapat del cultiu i s’ha naturalitzat localment en parts de les Illes Britàniques i a la costa del nord del Pacífic a Nordamèrica.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Pot viure en sòls àcids, neutres o bàsics. Tolera diversos tipus de substrats (sorres, margues, argiles, i fins i tot guixos) si te un bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa/Malva
Color B: Blanc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Arbust mitjà i de vegades petit arbre, de 3 (4) m d'alçada, molt ramificat.
Fulles: Perennes en climes molt suaus, caduques en condicions de freds més rigorosos. De vegades semiperennes.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: És un arbust perenne o semi perenne, que assoleix els 3 m d'alçada. De fulles ovals-agudes, de 2-4 cm de llargària per 1-1,5 cm d'amplada, verd brillants, envers pubescent amb pèls densos de blanquinosos a groguencs. Flors en corimbes de 5-15 junts, cada flor de 6-7 mm de diàmetre, 5 pètals rosa per la banda exterior i blancs a l'interior. Els fruits són poms vermells molt vistosos de 6-9 mm de diàmetre; són aliment per a aucells frutífers, els quals dispersen les llavors en les seves deposicions.
Usos freqüents: Planta d'ús ornamental molt populatitzada, gràcies a la seva adaptació a gran varietat de condicions climàtiques i edàfiques, a més de l'apecte atractiu de les fulles, de la floració i llavors dels fruits de oloració viva. Es pot cultivar com a arbust o com a petit arbre en jardineria urbana. Apte per a mitjanes, alineaments, bordures, parterres i talussos, en zones relativament seques i exposades al sol o a mitja ombra, i en zones força fredes.
Jardinería: És convenient evitar les zones exposades al nord en els jardins. Precisa protegir-la del vents intensos. Tolera molt bé la poda i el retall. Pot estar subjecte al foc bacterià. També pot patir per àfids i cotxinilles.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Caducifòlies.  Arbòries.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto