Pittosporum truncatum

Gènere: Pittosporum
Espècie: truncatum
Família: Pitosporàcies
Nom popular: Pitospor
Distribució natural: Originària de la Xina, a Gansu, Guizhou, Hubei, Hunan, Shaaanxi, Sichuan, Yunnan NE. Viu en boscos, matollars, valls i riberes. De 300 a 2600 m.s.m.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol, mitja ombra o ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres o bàsics. S’adapta a la majoria de substrats, des de sorrencs o francs a llimosos o argilosos. Tolera la pobresa en nutrients del sòl, així com la sequera d’aquest.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Arbust perennifoli molt ramificat de 2-3 m d’alçada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Arbust perennifoli molt ramificat de 2-3 m d’alçada. Tiges joves pubescents i de color gris, ben aviat glabres. Fulles alternes verdes, obovades o romboidals, de 5-8 x 3-3,5 cm, coriàcies i dures, pubescents a l’anvers i blanquinoses al principi, agrupades als àpexs de les branques, amb peciols de 5-8 mm. Floreix de març a maig. Les inflorescències es formen a les axil·les de les fulles agrupades als extrems de les branques. Les flors, molt perfumades, són solitàries o en umbel·les, amb sèpals lliures, ovats i glabres, de 2-3 mm de llargària, amb marge ciliat, pètals lluires, reflexes, lanceolats, de 8-10 mm de larg, de color blanc grogós. Fruits en càpsules coriàcies, bivalves, elipsoidals, de 9-11 mm de llarg per 7-8 mm d’ampla, pubescents, amb 16-20 llavors vermelles.
Usos freqüents: Interessant en jardineria de baix manteniment o en xerojardineria. Molt apta per a formar bardisses i mitjanes, i com a pantalla contra el vent, ja que tolera molt bé els vents forts continuats. També és útil en agrupacions o masses denses. Molt interessant per la seva capacitat d’aromatitzar l’ambient gràcies a la seva floració. Pot viure en contenidors en els jardins.
Jardinería: Planta amb molt pocs requeriments. S’adapta a la majoria de condicions dels cultius (sequera, sol, ombra, vent). Molt vigorosa. Tolera bé la poda. No pateix problemes greus de plagues ni malalties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Medianas y setos.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto