Limonium latifolium

Gènere: Limonium
Espècie: latifolium
Família: Plumbaginàcies
Nom popular: Saladina, lavanda de mar, bleda marina.
Distribució natural: Originària de l’Est d’Europa i sudest de Russia.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Tolera bé els sòls salinitzats. Viu bé sobre les sorres litorals. També tolera els sòls argilosos si disposa d’un bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa/Malva
Color B: Blau
Floració: Estiu
Porte: Planta perenne en roseta basal de 25-30 cm i que arriba fins a 60-75 cm d’alçada amb les espigues floríferes, i fins a 60-70 cm d’amplada, d’aspecte brumós i delicat en floració.
Fulles: Perennes, grosses i coriàcies.
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Planta perenne en roseta basal que arriba fins a 60-75 cm d’alçada amb les espigues floríferes, i fins a 60-70 cm d’amplada. De fulles grosses i de color verd fosc, coriàcies, de fins 10-12 cm de llargària. Floreix en grans espigues molt ramificades d’aspecte delicat, molt abundoses (fins a 12), que es cobreixen de centenars de flors de color blau lavanda o rosa porpra molt petites durant tot l’estiu.
Usos freqüents: Viu molt bé en lloc secs i calorosos. Molt apte per a zones amb forta influència marítima, en terrenys salinitzats i en llocs sotmesos a vents molt forts. Molt útil en parterres i bordures per la seva floració molt abundosa i d’aspecte brumós durant l’estiu, sobretot en zones costaneres. Bona entapissant per a crear cobertures denses. Molt atractiva per a les papallones. Apte per a zones sotmeses a la pressió dels hervíbors. S’utilitza freqüentment per a flor seca.
Jardinería: Planta de fàcil cultiu, i molt resistent a condicions extremes de sequera, salinització i calor una vegada implantada. Pot patir problemes de podridures de coll d’arrel si no disposa d’un bon drenatge. Poc tolerant a la divisió de la mata o a ser moguda de lloc.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Dunes.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto