Quercus humilis

Gènere: Quercus
Espècie: humilis
Família: Fagàcies
Nom popular: Roure martinenc, remer
Distribució natural: S'estén pel centre i sud d'Europa, i sud-oest d'Àsia, des d'Espanya fins a la Turquia asiàtica. A la Península Ibèrica es troba al nord-est. Forma boscos extensos a l'estatge montà, entre 360(400)-1500 m s.n.m.
Humitat: Mitjana
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Viu freqüentment en sòls calcaris, a vegades pedregosos i poc profunds. Agraeix els que són relativament fèrtils.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Sense interès ornamental
Porte: Arbori (alçada: 15-20 m; amplada: 10 m)
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: El tronc a vegades és tortuós i la copa irregular, sovint amb les fulles seques dalt de l'arbre fins molt temps després de que s'hagin pansit. Les fulles són força escleròfil·les, amb el marge amb lòbuls poc profunds i tomentoses per les dues cares quan són joves, i només pel revers quan són adultes. Els fruits són unes aglans llargament ovoides. Viu en climes més càlids i secs que altres espècies de roures.
Usos freqüents: En parcs, jardins i alineacions.
Jardinería: Suporta bé la sequera. No viu bé en climes massa extrems, per això no penetra gaire cap a l'interior, on ja l'afecten massa les gelades i la sequera estival perllongada. Sensible a l'oïdi allà on la humitat ambiental és elevada. Tolera bé les podes.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto