Jasminum fruticans

Gènere: Jasminum
Espècie: fruticans
Família: Oleàcies
Nom popular: Gessamí groc
Distribució natural: Es troba a la Península Ibèrica, nord d'Àfrica i la mediterrània oriental. A la Península viu a les contrades mediterrànies continentals, en bosquines escleròfil·les o garrigues, entre 100-1600 m s.n.m.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al substrat (calcari o silícic); tolera bé les zones fortament calcàries. Té una certa preferència pels terrenys drenants. Pot viure en sòls pobres en nutrients i matèria orgànica.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Arbustiu (alçada: 1-2 m; amplada: 80 cm)
Fulles: Persistents, tot i que les pot perdre en condicions de molta sequera o fred molt intens.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta de fullatge verd fosc, molt ramificada, que forma mates denses gràcies a la formació de rizomes. La floració és molt abundant; les flors es disposen en grups de 2 a 4 a l´extrem de les branques. Els fruits són baies negres o d´un porpra negrós. Té un creixement relativament lent.
Usos freqüents: Molt útil en restauracions ambientals en zones seques, assolellades i pedregoses; apta per a talussos secs i pobres. Útil també en jardineria de baix manteniment, en zones seques i assolellades i en rocalles. Densitat de plantació: 3-4 plantes/m2.
Jardinería: Suporta molt bé la sequera i no requereix regs suplementaris durant l'estiu; a més, és preferible disposar de sòls ben drenants i evitar els embassaments. Suporta bé les podes fins a uns 30 cm de la base; de fet, una poda lleugera a final de la temporada afavoreix la formació de rizomes i es forma una mata més compacta.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto