Euphorbia dendroides

Gènere: Euphorbia
Espècie: dendroides
Família: Euforbiàcies
Nom popular: Lleterassa, lleteresa arbòria, mula
Distribució natural: Es troba per gairebé tot el litoral mediterrani, excepte Marroc i la major part de la Península Ibèrica, on és present només al litoral nord de Girona (del Cap de Creus a Tossa de Mar). També és present a les Illes Balears, excepte Eivissa. Viu en màquies litorals aclarades, sobre sòl rocós calcari o esquistós, entre 0-200(600) m s.n.m.
Humitat: Baixa
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Idiferent al tipus de sòl (calcari o silícic). Prefereix sòls ben drenants.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Arbust [alçada: 1-1,5(2) m; amplada: 1-1,5 m]
Fulles: Caduques a l'estiu
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 A -6,7º C)
Característiques: Arbust de port hemisfèric, amb tiges ramificades en dicasi, de color vermellós cap a la part superior. Fulles petites, linear-lanceolades, de color verd-groc a l'hivern, vermell-ataronjat a finals de primavera o principis d'estiu i caduques a l'estiu.
Usos freqüents: Poden plantar-se soles, en grups o combinades amb altres espècies arbustives i herbàcies. També en rocalles. Densitat de plantació: 1-2 plantes/m2.
Jardinería: Espècie de baix manteniment, que no necessita regs. En cas que les parts apicals quedin cremades pel fred, pot podar-se i rebrota bé des de la base.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto