Cupressus sempervirens

Gènere: Cupressus
Espècie: sempervirens
Família: Cupressàcies
Nom popular: Xiprer
Distribució natural: És originària de la Mediterrània oriental, tot i que és difícil de precisar perquè es cultiva en tota la regió mediterrània des de molt antic.
Humitat: Baixa
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic)
PH: Sense tendència limitant
Color A: Sense interès ornamental
Floració: Primavera
Porte: Arbori (alçada: 10-25 m; amplada: 2-4 m)
Fulles: Persistents
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Arbre de tronc recte, amb les rames de primer ordre erectes, cosa que li confereix un aspecte columnar. L'escorça és marró grisenca i s'escama longitudinalment. Les fulles són esquamoses i desprenen una aroma resinosa quan s'aixafen. Les flors masculines són petites, ovoides i es produeixen en grans quantitats al final de les branques; les femenines són un cons subglobosos d'entre 2,5-4 cm de diàmetre, amb 8-14 escames de color marró grisenc, que es tornen lleny
Usos freqüents: En parcs i jardins, com a exemplars aïllats o formant agrupacions. Molt útil per fer tanques compactes (ja que tolera molt bé la poda) i mitjanes o paravents.
Jardinería: És una espècie amb molt pocs requeriments. Convé evitar els regs excessius i per aspersió, ja que augmenta la sensibilitat a plagues i malalties. Tolera molt bé les podes.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Arbòries.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto