Alstroemeria aurea 'Orange King'

Gènere: Alstroemeria
Espècie: aurea
Subespècie: 'Orange King'
Família: Liliàcies
Nom popular: Lliri del Perú.
Distribució natural: Originària de les regions muntanyoses de Xile i Argentina.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Mostra una certa tendència pels sòls alcalins o neutres, tot i que s’adapta a la majoria de sòls. Viu bé en margues o sorres. Prefereix els sòls rics, relativament humits i amb bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Taronja
Color B: Bru
Floració: Estiu
Porte: Planta herbàcia perenne que es propaga per tubercles rizomatosos, de tiges erectes, de fins a 60-90 cm d’alçada i 60-120(300) cm d’amplada.
Fulles: Perennes.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne de rizomes tuberosos, amb nombroses tiges erectes cobertes de cera de fins a 60-90 cm d’alçada, i que s’expandeix amplament formant masses denses. Les fulles són lanceolades, lleugerament ondulades, de color verd grisós a verd. Floreix des de mitjans a finals d’estiu, de forma molt abundant. Les flors tenen forma d’embut. Els pètals exteriors, més grosos, són de color taronja viu, amb taques de color bru i tonalitats grogues cap a la base.
Usos freqüents: Ideal per a formar grans masses denses, en fronteres mixtes, parterres, etc. La seva combinació amb Agastache és de gran impacte visual. Molt apte per a flor tallada. Molt atractiva per a les papallones i les abelles. De gran potencial en els jardins per la seva foració estival molt abundant. Pot viure en contenidors i en interiors.
Jardinería: Creix millor en zones d’estius frescos i humits. Agraeix els regs regulars i els adobats a la primavera. Pot causar alguna mena d’irritació o al·lèrgia a la pell quan és manipulada.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto