Ajania pacifica 'Silver and Gold'

Gènere: Ajania
Espècie: pacifica
Subespècie: 'Silver and Gold'
Família: Compostes
Nom popular: Or i plata, crisantem.
Distribució natural: Originària del centre i est d’Àssia.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Tolera els sòls pobres. Prefereix substrats no excessivament secs, però requereix un bon drenatge. Les condicions d'humitat al sòl en èpoques fredes poden ser molt perjudicials.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Tardor Hivern
Porte: Planta herbàcia rizomatosa que forma coixinets densos i arrodonits de 30-60 cm d'alçada i fins a 40-60 cm d'amplada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne rizomatosa que forma coixinets atapeïts. De fulles molt abundants, lobulades, ovades, de color verd brillant i de marges platejats. Part inferior de les fulles també platejat. El fullam pot adquirir una tonalitat vermellosa a l'hivern. Floreix abundosament a la tardor i fins a final d'hivern, amb flors grogues agrupades en corimbes.
Usos freqüents: Molt apte per a rocalles, parterres i bordures, formant masses denses entapissants que es cobreixen de flors entre tardor i hivern. La resta d'estacions també manté un potencial ornamental elevat gràcies al seu fullam dens i amb tons platejats. Pot ser cultivada en contenidors en els jardins.
Jardinería: Planta molt resistent, de molt fácil implantación i manteniment. En zones molt calentes li pot ser beneficiós disposar d'una certa ombra una part del dia. No requereix aports especials d'adobs, ja que tolera bé els sòls pobres, tot i que agraeix aports en els jardins a principis de primavera. A final de primavera es pot fer una poda suau per a promoure el vigor de la planta i mantenir-ne una alçada baixa, així com després de la floració. Els regs han de ser moderats a l'estiu, permetent que el sòl s'assequi entre regs i tenint cura de l'embassament. Practicament no requereix regs a l'hivern. No pateix problemes greus de plagues ni malalties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto