Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Agave parryi subsp. parryi

Gènere: Agave
Espècie: parryi
Subespècie: parryi
Família: Agavàcies
Nom popular: Atzavara
Distribució natural: Originària del sudoest dels EEUU (Arizona i Nou Mèxic) i nord de Mèxic, on creix a grans alçades.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura del substrat. Tolera bé terrenys pedregosos i poc profunds. Prefereix els sòls sorrencs i drenants.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Estiu
Porte: Rosetes compactes de fins 50 cm d’amplada.
Fulles: Perennes, sempre verdes, suculentes.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Planta suculenta que presenta les fulles en forma de roseta molt apretada, de fins a 160 fulles d’un color que pot anar del gris platejat al verd clar. Les fulles tenen espines fortes a les vores i un agulló terminal molt fosc. La seva inflorescència és una vara de fins a 3 m d’alçària, amb raïms de flors grogues brillants. Després de fructificar, tot i ser poc freqüent, la planta es mor.
Usos freqüents: Molt apte per a jardins de baix manteniment, especialment en zones seques i molt fredes a l’hivern (fred seca). Les plantacions en masses denses són de gran espectacularitat. Formen molt bones cobertures del sòl. Es cultiva molt bé en testos en els jardins. Tambés és molt útil en alineaments.
Jardinería: No pateix problemes greus de malalties o insectes. Els llimacs i caragols poden danyar el fullatge. Es pot produir putrefacció de les arrels en sòls mal drenats o excessivament humits.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto