Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Agave parryi subsp. neomexicana

Gènere: Agave
Espècie: parryi
Subespècie: neomexicana
Família: Agavàcies
Distribució natural: Originària del sudest de Nou Mèxic i oest de Texas als EEUU, i a Coahuila i Chihuahua a Mèxic. Arriba fins als 2600 m.s.m. Viu en talussos muntanyencs i rocosos i en boscos de pins i roures sobre sòls calcaris, o en matollars del desert àrid.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Té tendència pels sòls alcalins. Tolera molt bé els substrats fortament calcaris. Requereix molt bon drenatge. Viu preferentment en sòls sorrencs, gravosos o pedregosos.
PH: Tendència alcalina
Color A: Groc
Floració: Estiu
Porte: Planta de fulles rígides en roseta de fins a 1 m d'alçada i 1 m d'amplada. Espigues d'entre 2 i 4,5 m d'alçada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: La subespècie neomexicana té les fulles una mica més primes que l'espècie tipus, i una forma més oberta, amb flors més vistoses i grosses. És una planta amb roseta força simètrica, de fulles amb forma d'espasa, de color verd clar blavós, amb marges espinosos i àpexs acabats en espines fosques i punxoses. Floreix a l'estiu, sobre tiges floríferes de entre 2 i 4,5 m d'alçada. La tija florífera apareix després de 8-20 anys. Les flors són de color groguenc, tubulars, agrupades en raïms en branques laterals. Després de fructificar, la planta es mor.
Usos freqüents: Molt apte per a rocalles seques i talusos pedregosos o de graves. Viu bé en zones ajardinades d'hiverns freds i en zones molt caluroses i seques. En general és molt resistent en la majoria de condicions de jardineria si no pateix una excessiva humitat.
Jardinería: És una de les plantes més resistent del grup dels Agave. Tolera molt bé les baixes temperatures hivernals. Requereix un bon drenatge. És aconsellable mantenir-la seca durant l'hivern, la qual cosa millora la seva resistència a les gelades fortes. Normalment produeix diversos peus al voltant de la planta mare a partir dels dos anys mitjançant estolons.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto