Agave multifilifera

Gènere: Agave
Espècie: multifilifera
Família: Agavàcies
Distribució natural: Es troba al Desert de Sonora a Mèxic, on juntament amb altres plantes suculentes pot conviure amb la sequera. També es troba a les muntanyes Paparito de Chihuahua i als EEUU a Arizona i en en comptat de Santa Cruz en llocs secs a gran alçada, des dels 1000 a 2200 m.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics i neutres. Tolera tot tipus de substrat si disposa de drenatge. S'adapta bé en sòls prims i pedregosos. Admet condicions de sequera estrema del sòl i condicions de regs regulars.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Color B: Rosa
Floració: Estiu
Porte: Planta de roseta basal de fins 30-45 cm d'alçada i de 38-45 cm d'amplada, amb nombroses fulles, que pot arribar a formar un tronc modest a la maduresa.
Fulles: Perennes, rígides, amb nombrosos filaments.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta de roseta basal de nombroses fulles lanceolades de color verd fosc amb els marges característicament coberts de filaments blanquinosos prominents. A la maduresa pot arribar a formar un tronc modest. Floreix a l'estiu, formant una espiga de fins a 5 m d'alçada, amb flors groc verdoses amb tints rosats als marges.
Usos freqüents: Molt apta per a xerojardineria, per rocalles seques i assolellades, i en general en els ajardinaments a ple sol en condicions de manca de reg o reg moderat. Viu bé en contenidors en els jardins.
Jardinería: És una planta de creixement molt lent. Tolera aportacions d'aigua de baixes a moderades en els jardins malgrat ser una planta de zones seques. S'ha de tenir cura en la seva manipulació per causa dels estrems punxeguts de les fulles. No tateix plagues ni malalties greus.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto