Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Achillea umbellata

Gènere: Achillea
Espècie: umbellata
Família: Compostes
Distribució natural: Grècia
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic). Necessita terrenys lleugers, ben drenats.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Entapissant (alçada sense flors: 10-15 cm; alçada amb flors: 15-20 cm; amplada: 30-40 cm).
Fulles: Persistents
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Mata d'uns 15 cm d'alçada, arrodonida, que s'estén per estolons. Fulles alternes, dentades, llargament peciolades, grises i molt piloses. Tiges floríferes llargues, d'uns 15-20 cm d'alçada, foliades, amb les fulles no peciolades. Inflorescència terminal de flors blanques en grups de 6-8.
Usos freqüents: Interessant per a formar recobriments del sòl si es planta a la densitat adequada. Pot utilitzar-se sola, per fer vorades, amb altres plantes del mateix port o barrejada amb subarbustives i herbàcies. Densitat de plantació: 9-12 plantes/m2.
Jardinería: Aguanta bé la sequera però agraeix algun reg ocasional. Poden tallar-se les flors seques per a millorar-ne l'aspecte ornamental, o pinçar lleument la mata a finals d'hivern, per mantenir-la més compacta. És poc sensible a plagues i malalties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto