Acer campestre

Gènere: Acer
Espècie: campestre
Família: Aceràcies
Nom popular: Auró
Distribució natural: Centre i sud d'Europa, estenent-se cap a l'oest d'Àsia. A la Península Ibèrica es troba sobretot al seu extrem nord. Viu en boscos caducifolis de l'estatge montà i contrades mediterrànies plujoses, de 100-1500 m s.n.m.
Humitat: Mitjana
Insolació: sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de substrat (calcari o silícic). Té una certa preferència pels pH bàsics. S´adapta bé als sòls mitjanament compactats, tot i que prefereix els drenants. Prefereix sòls no excessivament pobres, tot i que tolera els substrats relativament degradats.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Sense interès ornamental
Floració: Primavera
Porte: Arbori (alçada: 8-12 m; amplada: 4-6 m)
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Arbre de fulla caduca, de capçada densa i arrodonida. Fulles lleugerament coriàcies i lluents, pubescents al revers, que es tornen grogues a la tardor. La floració, verdosa, és poc aparent. Els fruits (sàmares dobles amb ales) al principi són verdosos o una mica rogencs i es tornen marrons cap a la tardor. Viu freqüentment associat amb roures i avellaners. És d'implantació fàcil i creixement relativament ràpid si el sòl és l'adequat.
Usos freqüents: Útil en restauracions ambientals en zones de mitja muntanya. Molt útil en ambients urbans per la seva tolerància a la contaminació de l´aire i als sòls compactats.
Jardinería: Arbre de trasplantament fàcil. Tolera bé les podes severes. És preferible disposar de sòls drenants però no requereix, en general, esmenes especials, ja que pot viure també en sòls mitjanament compactats, calcaris, àcids i bàsics. En llocs secs necessita reg suplementari.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto