Acanthus mollis

Gènere: Acanthus
Espècie: mollis
Família: Acantàcies
Nom popular: Acant
Distribució natural: És originari de la Mediterrània oriental. A la regió occidental està cultivada com a ornamental i alguna vegada és subespontània. A la Península Ibèrica viu bé a les comarques marítimes que no són excessivament árides, fins als 500 m s.n.m.
Humitat: Mitjana
Insolació: sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl calcari o silícic. Agraeix els sòls profunds i, tot i que pot viure en els que són relativament pobres, agraeix que siguin rics en matèria orgànica.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Morat/Porpra/Fúcsia
Color B: Blanc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Herbaci (alçada sense flors: 60 cm; alçada amb flors: 1,5 m; amplada: 80 cm)
Fulles: En funció de les condicions poden ser persistents o caduques.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Planta herbàcia de fulles grans, brillants i molt decoratives, que surten des de la base; en general són caduques després de la floració. Tiges floríferes de fins a 1,25 m d'alçada, amb flors blanques i bràctees morades. És una espècie de fàcil implantació i creixement ràpid.
Usos freqüents: Molt interessant en jardins de baix manteniment si es pot trobar una exposició de mitja ombra. Es pot utilitzar tant aïllada, com en massissos o barrejada amb altres vivaces. Densitat de plantació: 1-3 plantes/m2. Es recomana evitar plantacions prop d'espais naturals amb certa humitat, on en alguns casos pot arribar a comportar-se com a invasora. En aquest cas pot substituir-se per Ruscus aculeatus, Buxus sempervirens o Buxus balearica.
Jardinería: El manteniment d'aquesta espècie és mínim. Agraeix alguns regs estivals i també tolera els regs regulars. Es pot eliminar la part aèria després de la floració. És sensible als mol·luscs.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto