Muehlenbeckia complexa

Gènere: Muehlenbeckia
Espècie: complexa
Família: Poligonàcies
Nom popular: Filferro.
Distribució natural: Originària de Nova Zelanda, a les Illes Salomó.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica dels substrat. Tolera la sequera del sòl per períodes breus però prefereix els sòls amb una certa humitat constant, tot i que ben drenats, ja que no admet l’embassament. Pot viure en terrenys de textura sorrenca, franca o argilosa.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Estiu
Porte: Planta dióica semicaduca de creixement vigorós, procumbent, que es pot expandir fins els 4 m, de tiges llargues i fines, fortes.
Fulles: Semicaduques
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Planta diòica semicaduca de creixement vigorós, procumbent, que es pot expandir fins els 4 m, de tiges llargues i fines, sarmentoses, fortes, de color vermell porpra brillant. Els peciols són del mateix color que les tiges. Fulles molt abundants de perfil arrodonit, de color verd intens i brillants, de vegades ribetejades als marges per una línia vermellosa. La floració s’inicia a mitjans d’estiu i finalitza a finals de setembre. Les flors, molt petites, sorgeixen agrupades, de color blanc groguenc. Els fruits són baies esfèriques, cèries, blanques, amb llavors negres.
Usos freqüents: Òptima com a entapissant per a formar molt ràpidament catifes denses i extenses, així com per a cobrir murs i reixes. Apte per a disposar en contenidors en els jardins. Molt útil en zones de forta influència marítima, exposades a la salinitat i als vents forts. Pot viure com a planta de interior si disposa d’un lloc ben il·luminat o a ple sol.
Jardinería: Com a enfiladissa requereix un suport per a expandir-se. Degut al seu vigor, el creixement es pot desproporcionar si no es fan retalls de manteniment o no es cultiva en contenidors en els jardins. Tot i tolera períodes de sequera no gaire perllongats, prefereix disposar d’un reg regular sobretot a l’estiu. Tolera perfectament les podes o retalls.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Entapissants.  Enfiladisses.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto