Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Amelanchier arborea 'Robin Hill'

Gènere: Amelanchier
Espècie: arborea
Subespècie: 'Robin Hill'
Família: Rosàcies
Distribució natural: Híbrid d’Amelanchier arborea i Amelanchier laevis. Varietat originària de l’Arboretum Robin Hill, a Lyndonville, Nova York, des de 1970.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Prefereix els sòls calcaris, tot i que admet la majoria de substrats, neutres o àcids. Pot viure en sòls relativament pobres. Viu bé en substrats lleugerament humits i ben drenats. S’adapta bé en margues, sòls argilosos o sorrencs.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Color B: Rosa
Floració: Primavera
Porte: Arbre petit caducifoli de fins a 5-10 m d’alçada, de capçada amb tendència ovalada obrint-se una mica a la maduresa. De ramificació molt fina i gràcil. Sistema radicular superficial.
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Arbre petit caducifoli de fins a 5-10 m d’alçada, de capçada amb tendència ovalada obrint-se una mica a la maduresa. L’escorça i les branques són de color gris bru, llises o lleugerament acanalades. De ramificació molt fina i gràcil. El seu sistema radical és bastant superficial. Les fulles, ovoides, de 3- 7 cm de llargària, broten amb color vermell coure i passen a color verd a finals de primavera. A la tardor prenen un color vermell intens molt ornamental. Floreix molt abundosament a la primavera, formant raïms de flors de color rosat a la brotada i blanques després. La varietat ‘Robin Hill’ produeix molts pocs fruits. Són baies comestibles.
Usos freqüents: Molt apte per a plantacions en carrers estrets, petits jardins i zones residencials gràcies a la seva mida petita en estat adult de manera que pot ser implantat molt més a prop dels edificis que la majoria d’arbres. Molt atractiu tant pel seu fullam que varia de color fins al vermell viu a la tardor com per la seva floració molt vistosa a la primavera. És molt resitent en zones ventoses. Les baies comestibles són molt atractives per als ocells.
Jardinería: El seu manteniment en condicions urbanes és mínim. En zones càlides el color de les flors és més blanc.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto