Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Aster amellus

Gènere: Aster
Espècie: amellus
Família: Compostes
Nom popular: Estrellada, àster italià, àster de tardor.
Distribució natural: Té una ampla distribució que abarca les muntanyes d’Europa, des de la mediterrània a Europa Central, i des de l’Atlàntic a l’est d’Europa (dels Pirineus i els Alps als Càrpats) i des d’el Bàltic a l’oest de Sibèria i el Càucas. El seu hàbitat natural són els penyals calcaris, matollars i boscos, prats subalpins, i prop de zones embassades i vores de llacs.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics i neutres. Tolera els terrenys argilosos, llimosos o sorrencs. Prefereix disposar d’una certa humitat en el substrat.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Lila
Floració: Estiu Tardor
Porte: Mata herbàcia densa de tiges erectes ramificades, de 40-70 cm d’alçada i fins a 30-45 cm d’amplada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Planta herbàcia de tiges erectes bru vermelloses de 40-70 cm d’alçada, ramificades. Les fulles superiors són de color verd fosc i sèssils, alternes i lanceolades, cada vegada més estretes, les inferiors obovades i peciolades. La floració s’exten de juliol a octubre. Les inflorescències de grans capítols són de color lila, grogues al centre, molt vistoses, de 2,5-7,5 cm de diàmetre.
Usos freqüents: Molt interessant en els jardins per la seva floració poc habitual entre final d’estiu i la tardor. Molt atractiva per a les papallones. Molt interessant en bordures, o en parterres formant masses denses. Molt apte per a flor tallada.
Jardinería: De fàcil implantació i manteniment. No l’afecten les gelades de la tardor. A les tardors molt fredes els capítols s’obren molt lentament.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto