Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Allium senescens

Gènere: Allium
Espècie: senescens
Família: Amaril·lidàcies
Nom popular: All columbí, all alemany.
Distribució natural: Es distribueix per les regions temperades de l'hemisferi nord, més concretament Europa i Àsia, on es localitza a replans de roca i carenes. És present a Catalunya i al centre i nord del País Valencià, però no a les illes Balears.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del sòl. Viu bé tant en sorres com en argiles, o en terrenys pedregosos. Requereix un bon drenatge, ja que els bulbs es podreixen en condicions d'humitat excessiva.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa
Floració: Estiu
Porte: Planta bulbosa herbàcia de fulles acintades que assoleix els 20-60 cm d'alçada i entre 40-60 cm d'amplada.
Fulles: Perennes, primes i cintiformes.
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Planta bulbosa herbàcia perenne de fulles acintades que assoleix els 20-60 cm d'alçada i entre 40-60 cm d'amplada, amb aspecte cespitós fins al moment de la floració. Floreix entre mitjans i final d'estiu. Produeix fins a 30 flors o més de color rosa per umbel·la, adoptant tota la mata una forma arrodonida coberta de boles rosades o porpres.
Usos freqüents: Molt interessant per la seva floració estival. Molt apte per a rocalles i com a entapissant, en bordures i parterres, tant en condicions de sol com de mitja ombra. Té un interès especial la fragància de les seves flors. És una planta molt atractiva per a les papallones. Apta per a zones sotmeses a la pressió dels hervíbors. Interesant també en zones d'hiverns molt freds.
Jardinería: Planta de molt fàcil implantació i manteniment. No requereix protecció contra els freds intensos de l'hivern. És convenient disposar d'un bon drenatge per a evitar les podridures dels bulbs. Tolera molt bé la poda. No admet el trepig. No pateix problemes greus de plagues ni malalties.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto