Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Broussonetia papyrifera

Gènere: Broussonetia
Espècie: papyrifera
Família: Moràcies
Nom popular: Morera de paper.
Distribució natural: Originària d’Àssia de l’est (Xina, Japó, Corea, Laos, Cambodja, Tailàndia, India). Cultivada per a la producció de paper. Sovint cultivada com a ornamental i alguna vegada subspontània al nostre territori. És una planta fortament invasiva en zones de Llatinoamèrica, EEUU i Àssia del sud.
Humitat: Baixa o Mitana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics i neutres. Tolera tot tipus de sòl, argiles, llims, sorres. Pot creixer en terrenys pobres i desestructurats per moviments de terres, etc. Una vegada implantada tolera la sequera del substrat.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Lila
Color B: Groc
Floració: Primavera
Porte: Arbre de mida mitjana, de 8-9(-15) m d’alçada, amb la capçada arrodonida o extesa.
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Arbre monoic estolonífer, caducifoli, d’escorça gris clar, llisa de jove De branquillons tomentosos. Les fulles varien de forma fins i tot a la mateixa branca, de simples, ovades o cordiformes, a trilobades amb el lòbul mitjà atenuat a la base (aquestes freqüentment apareixen en exemplars joves), de 7 a 20 cm de llarg, amb la part superior aspre i la part inferior vellutada, amb marges finament serrats. Gemmes amb 2-3 esquames. Floreix a la primavera. Les flors masculines i femenines creixen en peus independents. Les flors masculines estàn agrupades en espigues denses, sovint recorbades, pedunculades, de 3-8 cm de llargària; són blac grogoses, amb un calze acampanat, pilós, amb 4 estams. Les flors femenines es disposen en caps globosos multiflors, pedunculats, de 0,8-1,3 cm de diàmetre, de color violaci, amb calze tubular. A l’estiu es forma el fruit, que és una drupa sucosa i comestible de color ataronjat vermellós, de 3-4 cm de diàmetre, molt atractiva per a la fauna silvestre.
Usos freqüents: Planta apte per a zones de sòls desestructurats, pertorbats per moviments de terra, etc., gràcies a la seva capacitat de ràpid creixement i expansió pels estolons. No és apta per a zones ventoses degut al desenvolupament superficial de les arrels. Viu molt bé en zones costaneres. S’adapta molt bé en ambients urbans i en jardins amb poc espai per a grans arbres. En la seva àrea d’orígen es cultiva per a la producció de paper.
Jardinería: Planta de molt fàcil cultiu. Tolera molt bé la sequera una vegada implantada. Competeix fortament amb les plantes del seu entorn del jardí en zones de poca disponibilitat hídrica. Situar-la en zones no exposades a fortes ventades ja que fàcilment és abatuda per cops de vent degut al seu sistema radical superficial.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries.  Adaptades a zones litorals. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto